Roborock S7 vs. iRobot Roomba S9: Hvilken skal du vælge?

Er du på udkig efter en effektiv robotstøvsuger, der kan gøre livet og hverdagen en hel del lettere? Der findes et hav af robotstøvsugere på markedet – og de findes også i alle prisklasser og i alle kvaliteter. 

Men hvis du er på udkig efter en robotstøvsuger, der kan sit kram – og som altid høster gode anmeldelser, er du uden tvivl faldet over Roborock S7 og Roomba S9. For selvom der er rigtig mange alternativer på markedet, kommer vi ikke uden om, at de her er blandt de bedste. 

Så er spørgsmålet bare: Hvilken skal du vælge?

Hvilken robotstøvsuger er bedst i test? Og er det overhovedet vigtigt?

I artiklen her dykker vi ned i de to populære modeller, Roborock S7 og Roomba S9, og vi ser dem begge efter i trådene. Men før, vi går videre, skal vi lige slå én ting fast: Bare fordi, den ene vinder over den anden i en “bedst i test”, er det ikke ensbetydende med, at den ene er bedre til dig en den anden. 

Det er individuelt, hvad du har brug for, når det kommer til en robotstøvsuger. Nogle har gulvtæpper, andre har kæledyr, nogle har små børn og andre høje trin – humlen er, at vi alle har forskellige hjem, familier og behov. 

Så bare fordi, en robotstøvsuger er kåret som bedst i test, er det ikke sikkert, det er den bedste i dit hjem – det er værd lige at have en mente, før vi går videre med de to modeller. 

Før vi går i gang: Mød de to hovedpersoner

Før vi begynder sammenligningen, løber vi kort igennem hver model, hvor vi kigger lidt nærmere på fordele og features ved hver.

Herefter går vi mere i dybden med at sammenligne de to modeller, så du forhåbentlig bliver bare lidt klogere på, hvilken af de to robotstøvsugere, du skal kaste dine penge efter. 

iRobot Roomba S9 – en all-round god robotstøvsuger

iRobot Roomba S9 landende på markedet i 2020, og siden da har den fået masser af ros – for det er en god robotstøvsuger pakket med smarte features, der er med til at gøre rengøringen endnu smartere og endnu mere effektiv. 

iRobot S9 – 5 features, der er værd at fremhæve

 1. Rengør helt ind i hjørnerne. Roomba S9 er udstyret med PerfectEdge-teknologi, der sikrer rengøring helt ind i selv de mest kringlede kroge. 
 1. Renser 99% af alle luftpartikler for husstøvmider, skimmel og pollen, og derfor kan man roligt sige, at Roomba S9 er god til allergikere.  
 1. Optisk sensor, der sikrer et rent hjem. Roomba S9 analyserer hele 230.400 datapunkter i sekundet, som den navigerer ud fra. Og det sikrer, at den når hele vejen rundt i dit hjem. 
 1. Fjerner katte- og hundehår. Roomba S9 har Dual Multi-Surface gummibørster, der sikrer, at den får alle dyrehår med, når den kører over et område – også gulvtæpper. 
 1. Designet. Nej, det er ikke en direkte feature, men med sit matsorte look, børstede gulddetaljer og generelt stilede look, blev vi simpelthen nødt til at fremhæve det. 

iRobot Roomba S9 (Uden automatisk tømning)

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

iRobot Roomba S9+ (Med automatisk tømning)

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

Xiaomi Roborock S7 – en vinder til prisen

Roborock S7 er lige en my nyere end Roomba S9, da den kom på markedet i 2021. Ligesom Roombaen, høster Roborock S7 generelt mange stjerner, og det er der god grund til – den er nemlig et mindre teknologisk vidunder, når det kommer til det smarte hjem. 

Roborock S7 – 5 features, der er værd at fremhæve:

 1. Kan både støvsuge og vaske dit gulv. Roborock S7 er opgraderet med et vaskesystem, der ved hjælp af Sonic Mopping kan støvsuge, skrubbe og vaske dit gulv. 
 1. LiDAR-sensor sikrer smart rengøring. Ved hjælp af LiDAR-teknologi planlægger S7 selv sine ruter – og selvom du flytter rundt, laver den selv sin rute om, så den rengør smartest mulig. 
 1. Lang batteritid. Roborock S7 har sammenlignet med sine konkurrenter en længere batteritid på helt op til 3 timer. 
 1. Fås med egen tømmestation. Du kan tilkøbe (eller købe samlet som Roborock S7+) en Auto-Empty Dock til din Roborock, så den selv tømmer skidt og snavs i en tilhørende station, når der er brug for det. 
 1. Kan kobles til Alexa, Siri og så videre, så du kan stemmestyre din robotstøvsuger.

Roborock S7 priser

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

Roborock S7+ (automatisk tømning)

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

iRobot Roomba S9 vs. Xiaomi Roborock S7 – hvem vinder duellen?

Lad os bare være helt ærlige: De to modeller ligger tæt – og det er noget af et parløb, de har gang i. 

Skal vi fremhæve noget, må det være:

Fordele ved iRobot Roomba S9

 • Roomba S9 har en større beholder til skidt og snavs
 • den lader hurtigere op 
 • og klarer generelt støvsugning på gulvtæpper bedre
 • Mulighed for automatisk tømning (med modellen Roomba S9+)

Fordele ved Xiaomi Roborock S7

 • Roborock S7 er en vinder på glatte overflader
 • den har længere batteritid
 • den har vaske/moppefunktion
 • mindre vedligehold 
 • og mulighed for automatisk tømning (med modellen Roborock S7+)

BONUS: Automatisk opsamling med Roomba S9+ og Roborock S7+

Vidste du, at begge robotstøvsugere faktisk fås med endnu en opgradering? I artiklen her har vi fokuseret på Roborock S7 og Roomba S9 – men begge modeller fås faktisk også inklusive mulighed for automatisk tømning. Så hedder de bare Roomba S9+ og Roborock S7+. 

Plusset betyder, at du med i dit køb får en station, der automatisk tømmer robotstøvsugeren for det skidt, snavs og støv, den opsamler i løbet af sin rengøring. Det betyder, at du slipper for løbende at tømme din støvsuger, og du skal først gøre noget, når du får besked om det. 

Tilkøbet koster selvfølgelig lidt ekstra, men til gengæld bliver rengøringen endnu nemmere, og du slipper for at bøvle med tømning dagligt og/eller ugentligt – beholderen i hver models tilhørende station kan nemlig rumme en hel del.

3 facts om Roborock S7+

 1. Selve støvsugeren er den samme – men med plusset får du Auto-Empty Dock, der er en tilhørende station til robotstøvsugeren, så den selv kan skille sig af med skidt, støv og snavs.
 2. Har du allerede Roborock S7, kan du tilkøbe stationen – men den virker kun med S7 og ikke tidligere modeller som fx S6. 
 3. Stationen både tømmer og genoplader støvsugeren, så du kan nøjes med at have én station stående i hjemmet. 

Roborock S7+ priser

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

3 facts om Roomba S9+

 1. Selve robotstøvsugeren er identisk med Roomba S9, men til gengæld får du med i dit køb Clean Base; Et system, der selv bortskaffer snavs. 
 2. Clean Base samler selv skidt, tøv og snavs i en pose, der kan rumme op til 30 beholdere – så du nemt kan tømme den, når den er fuld – uden at komme i kontakt med snavs overhovedet. 

Clean Base taler sammen med alle i-modeller – og det er selvfølgelig inklusiv S9. Men sørg for at tjekke efter, om din Roomba er kompatibel med den automatiske tømmer, før du svinger dankortet.

iRobot Roomba S9+ priser

Vi kunne desværre ikke finde nogle butikker med dette produkt.

Her er vores endelige afgørelse

Helt ærligt, så minder de to modeller utrolig meget om hinanden. Selvom der er afgørende forskelle på de to modeller, vil langt de flestes behov kunne dækkes af dem begge to. 

Selve robotstøvsugerne har mange af de samme features og muligheder – og de minder i grove træk om hinanden over hele linjen – lige fra størrelse til funktion. Selvom de præsterer lidt forskelligt, har de begge funktioner, der vejer op og ned. Derfor vil en samlet bedømmelse være, at de ligger utroligt tæt. For de fleste vil det simpelthen være en smagssag, hvad man er til. 

Alligevel er vi tilbøjelige til at foretrække Roborock S7.

Grunden til, at vi er tilbøjelige til at anbefale Roborock S7 er, at der simpelthen er mere tilbehør og flere funktioner – og så er den nu engang i en lidt anden prisklasse. Skal vi vælge vores favorit, må det derfor bliver Roborock S7.

Vil du vide mere omkring?