Nyheder

Tilbud

Nyeste indlæg omkring robotter

Få mere tid i hverdagen med robotstøvsuger og robotplæneklipper

Robotplæneklippere og robotstøvsugere er populære som aldrig før. For flere og flere vælger de sure pligter fra, og får i stedet mere fritid med familie, venner, børn og børnebørn. Læs alt om de fantastiske muligheder som de hjælpende robotter giver i hverdagen, og find den rigtige robotplæneklipper og -støvsuger til dit hjem.

Robotplæneklipper

Hvor gode er de robotplæneklippere, der findes på markedet i dag? Og hvad kan de egentlig? Få overblik over mulighederne og de mange forskellige modeller af plæneklipperrobotter, der kan klare græsklipningen for dig. Vi gennemgår alle de kendte mærker og deres bud på at få klippet græsplænen helt uden, at du får sved på panden. Find den rigtige robotplæneklipper

Mest populære brands inden for robotplæneklippere

Robotstøvsuger

Har robotstøvsugere stadig svært ved støvet i hjørnerne? Og hvor meget koster en god støvsugerrobot egentlig i dag? Få overblik over de mange forskellige mærker og deres modeller, samt et bedre overblik over hvad robotstøvsugere egentlig kan i dag. Vi gennemgår alle de kendte mærker, og fortæller hvor du kan købe din nye støvsugerrobot billigst netop nu. Find den rigtige robotstøvsuger

Hvad kan du bruge 5 ekstra fridage til om året?

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget tid du bruger på at støvsuge og slå plænen hver eneste år? Tager vi udgangspunkt i, at du støvsuger minimum 1 gang om ugen og at det tager 1 time hver gang, løber det op i 52 timer på et år.

Hvis vi tilsvarende regner med, at du skal klippe græs 1 gang om ugen i halvdelen af året, og det også tager en time hver gang, bruger du totalt 78 timer på disse 2 sure pligter hvert år – eller næsten 5 dage, hvis vi kun regner de vågne timer af døgnet med.

Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Når du skal finde den rigtige robotstøvsuger til dit hjem, skal du først og fremmest have fokus på disse fem parametre:

  • Hjemmets opbygning
  • Støvsugerens fysik
  • Tidsforbrug og hyppighed
  • Krav til rengøringsevne
  • Maskinens energiforbrug

Hver især er det vigtige parametre, som du er nødt til at få defineret nærmere, for at du kan blive i stand til at finde den rigtige robotstøvsuger til din bolig.

Hjemmets opbygning?

Hjemmets opbygning handler om, hvilke slags gulve du har, hvor store og hvor møblerede de enkelte rum er, der skal støvsuges, samt hvilke trapper, kanter og andre udfordringer der er.

Hver enkelt parameter stiller krav til støvsugerrobottens funktioner og opbygning.

Har du f.eks. mange møbler, en eller flere trapper eller genstande, der tit skifter plads i de enkelte rum, er det en god ide at vælge en robotstøvsuger med sensorteknologi eller såkaldt computer-vision.

Disse maskiner kan selv orientere sig i lokalet, og derved både undgå de forskellige forhindringer, og samtidig planlægge den mest effektive rute for deres støvsugning. Du kan også vælge en robotstøvsuger, der kan bruge virtuelle vægge til at styre, hvor den må støvsuge.

Har du mange – og måske dyre eller sarte – møbler, kan det også være en god ide at finde en robotstøvsuger, der enten kan bruge føromtalte sensorteknologi, eller har nogle følere på overfladen, der stopper støvsugeren, hvis den støder ind i et møbel.

Støvsugerens fysiske udformning

Støvsugerens fysiske udformning er også vigtig. F.eks. er det en god ide at vælge en robotstøvsuger, der ikke er særlig høj, hvis du gerne vil have, at den kan komme ind under møblerne og støvsuge.

Det er også en god ide at holde den fysiske størrelse på støvsugeren op mod hvor smalle gange og andre passager, du har i hjemmet.

Endelig kan fysisk udstyr som f.eks. sidebørster være med til at øge støvsugerens rengøringsevne. Sidebørsterne fejer støv og skidt fra støvsugernes kanter og lidt ud over siderne ind foran støvsugeren. Det giver en bedre rengøringsevne langs vægge og i nogen grad også i hjørnerne.

Tjek også støvbeholderens størrelse. Så ved du, hvor tit du skal tømme støvsugeren.

Tidsforbrug og hyppighed

Jo nemmere det er at programmere støvsugeren, jo lettere kan du tilpasse, hvornår den skal støvsuge. Foregår programmeringen på selve støvsugeren, eller kan du bruge en app.

Tænk også over støvsugerens lydniveau, og hvad tid på døgnet den skal støvsuge. Har du valgt en meget støjende model, bør du sætte den til at støvsuge om dagen, når du er på arbejde.

Vær også opmærksom på, hvor mange kvadratmeter batteriet rækker til at støvsuge, før det skal lades op. Samt hvor lang tid en opladning tager. Og vælg en støvsuger, der har en batterikapacitet, der ligger så tæt på det areal, du ønsker at bruge den på. Derved kan du måske undgå ventetid på en opladning, så støvsugeren bliver hurtigere færdig.

Robotstøvsugerens rengøringsevne

Har du mange tæpper? Eller er der en eller flere i husstanden, der lider af allergier?

Så er det vigtigt at vælge en støvsuger med en høj rengøringsevne. Eller at sætte robotstøvsugeren til at støvsuge hyppigere. Så bliver der ikke så beskidt mellem hver gang, du får støvsuget.

Vær især opmærksom på luftgennemstrømningen. Den fortæller noget om, hvor godt robotstøvsugeren kan suge. Har du store arealer med tæpper eller behov for grundig rengøring, er der brug for al den sugeevne, du kan få.

For at mindske generne for allergikerne i husstanden, bør du også være opmærksom på robotstøvsugerens filtre. Har den allergivenlige HEPA-filtre monteret – og hvilken klasse er filteret i? Jo højere tal, jo bedre.

Robotstøvsugerens energiforbrug

Den sidste parameter, du bør være opmærksom på, er energiforbruget. Her er det vigtigt, at du er klar over, at energiforbruget ikke har noget med luftgennemstrømning og sugeevne at gøre. Så du får ikke en bedre rengøringsevne ved at vælge en energifråsende støvsuger.

En støvsuger med lavt el-forbrug kan snildt støvsuge meget mere grundigt, fordi den har en bedre luftgennemstrømning.

Bemærk også, at kravene til energimærkningen af støvsugere blev ændret for nogle år siden. Så for at få et af de gode energimærker som A+, A++ og A+++, skal støvsugeren bruge væsentlig mindre strøm end for bare 4-5 år siden. Så har du ikke købt støvsuger i mange år, skal du ikke tro at robotstøvsugere er dårligere til at støvsuge, bare fordi de kun bruger 450-700 watt.

Læs mere om, hvordan du vælger den rigtige robotstøvsuger her!

Hvilken robotplæneklipper skal jeg vælge?

Skal du finde den rigtige robotplæneklipper til at klippe græsset i haven med, er det især vigtigt, at du holder øje med disse fem parametre:

  • Rækkevidde
  • Opladningstid
  • Klippebredde
  • Indstilling
  • Sikkerhed

Robotplæneklipperens rækkevidde

En robotplæneklippers rækkevidde handler om, hvor stort et areal den kan finde ud af at klippe. Dette areal har ikke nødvendigvis noget med plæneklipperrobottens batterikapacitet at gøre. Det er ikke ualmindeligt, at plæneklipperen skal lades op en eller flere gange, for at du kan få klippet hele arealet.

Når du vælger robotplæneklipper, skal du gå efter en maskine, der har en rækkevidde, der er større end den græsplæne, du skal have klippet. Derved bliver det muligt for den at overskue hele arealet. Enten ved at du lægger en kantafgrænsning hele vejen rundt langs plænen. Eller ved hjælp af den radar, sonar eller GPS, som er indbygget i plæneklipperen.

Plæneklipperrobottens opladningstid

Opladningstiden på din robotplæneklipper er vigtig. For den skal lægges til klippetiden, hvis du har en græsplæne, der er større, end batterikapaciteten på plæneklipperen rækker til.

Har du f.eks. et plæneareal, der er så stort, at maskinen skal lades op to gange, før hele arealet er slået, skal du lægge to gange ladetid til for at få den samlede klippetid for hele plænen. Så kan maskinen f.eks. køre i 30 minutter og er 45 minutter om at lade op, vil det i alt tage maksimalt 3 timer at klippe hele plænen.

Klippebredden på robotplæneklipperen

Klippebredden handler ikke kun om, hvor mange gange plæneklipperen skal køre frem og tilbage hen over plænen. For i praksis klipper en robotplæneklipper ikke plænen på samme måde, som når du selv gør det. I stedet foregår det i et mønster, der sikrer, at maskinen kører kortest muligt – samt får klippet alle dele af plænen.

Det som er vigtigt med klippebredden, er lige så meget, hvor snævre passager maskinen kan komme frem på. Husk: Maskinen er bredere end den angivne klippebredde. Så den er kun en indikator for, hvor smal maskinen er. Så tjek også de fysiske dimensioner på maskinen, hvis bredden er vigtig.

Indstillingsmuligheder

Den fjerde vigtige parameter er, hvor nemt det er at indstille og programmere plæneklipperrobotten. De tidlige og nogle af de billigere modeller kan udelukkende programmeres ved hjælp af nogle knapper, der sidder under et dæksel oven på plæneklipperen.

Andre modeller har både knapper og skærm, mens de nyeste og oftest også dyrere modeller kan programmeres ved hjælp af en app. Disse modeller er også udstyret med trådløs netværksforbindelse, der gør det muligt at styre plæneklipperen med f.eks. hjemmets digitale assistent eller ved hjælp af online-tjenester som IFTTT. Sidstnævnt gør det muligt at forbinde plæneklipperen med f.eks. hjemmets vejrstation, og opstille regler for hvornår plæneklipperen må køre.

Nogle plæneklippere udnytter også internetforbindelsen til at hente en lokal vejrudsigt, så de undgår at køre ud og klippe græs i regnvejr.

Sikkerhed og tyverialarm

Sikkerheden er også vigtig. Ikke bare i form af sikkerheden omkring selve plæneklipperrobotten. Det er også vigtigt, hvordan du kan tyverisikre robotplæneklipperen.

Nogle plæneklipperrobotter kan du indstille en pinkode på, så det ikke er muligt at omprogrammere eller tænde for robotplæneklipperen, uden at du kender pinkoden. Andre har indbygget en tyverialarm, der begynder at hyle, så snart maskinen løftes op fra jorden. Eller ryster så meget, at det må være fordi, nogen bærer eller transportere den.

Rent sikkerhedsmæssigt bør du også være opmærksom på, om robotplæneklipperen er udstyret med sonar eller sensorer på skjoldet, der kan få den til at stoppe, hvis den kører ind i noget – eller er lige ved at gøre det. Det er meget rart, hvis du tit har børn eller kæledyr løbende rundt, når maskinen arbejder.

Læs mere om, hvordan du vælger den rigtige robotplæneklipper her.

Derfor skal du købe din robotplæneklipper eller -støvsuger online

Når du ikke selv skal køre med hverken robotstøvsuger eller -plæneklipper, er der ikke det store behov for at se den i virkeligheden. For du skal hverken skubbe rundt med, eller betjene din nye robot. Derfor kan du lige så godt købe den på nettet.

Selvfølgelig kan det da være meget rart at have set maskinen ved selvsyn. Men oftest kan du finde gode video-anmeldelser af maskinerne på nettet. Her gennemgås både ibrugtagning og programmering, lige som du oftest kan se optagelser af maskinen i drift. Derved kan du nemt se, hvordan den tager sig ud i praksis.

Ved at købe din robotstøvsuger- eller plæneklipper på nettet kan du oftest få den til en bedre pris. For en webshop har langt fra de samme udgifter til lokaler og personale som en fysisk butik. De skal bare bruge et lager og et kontor. Og det kan lige så godt ligge et sted ude på landet, hvor lokalerne ikke er så dyre, som hvis de ligger i det lokale storcenter eller på byens hovedstrøg.

Så ved at købe din nye robot til hjemmet online, kan du nemt spare mange penge.

Få svar på alle dine spørgsmål om robotter til hjemmet

På robottest.dk kan du få overblik over markedet for robotter til hjemmet. I første omgang har vi udelukkende fokus på robotplæneklippere og robotstøvsugere. Men i takt med at der kommer andre robotteknologier til husholdningen, vil vi også inkludere disse på siden.

Siden har til formål dels at give dig overblik over markedet, hvilket mærker og hvilke modeller, der er. Og dels at besvare alle de spørgsmål du måtte have om de forskellige robotter til hjemmet.

Så uanset om du gerne vil finde den billigste robotstøvsuger eller -plæneklipper, eller vide hvordan du finder den rigtige model til netop dit behov, finder du svaret her på siden.