Texas er et brand, der tilbyder et bredt udvalg af elektriske og motoriserede haveredskaber. Her leder du aldrig forgæves, når du er på udkig efter kvalitetsprodukter til havebrug. De senere år er Texas også kommet med deres versioner af robotplæneklippere til både små og store græsplæner. Læs med, og se, hvorfor netop Texas robotplæneklippere er blevet så populære.

Selvom navnet Texas ikke umiddelbart leder tankerne hen på en dansk virksomhed, så er Texas A/S faktisk pæredansk. Virksomheden blev grundlagt i 1960 af Andreas Petersen, og har hovedsæde i Odense.

I de første mange år var Texas produkter særligt tiltænkt det professionelle marked, men i starten af 1970’erne kom Texas med det første udvalg af maskiner, der henvendte sig til fritids- og hobbybrugere. I dag henvender en stor del af Texas produktprogrammet sig til det private segment, og Texas er blevet kendt blandt alle haveejere.

Sloganet ”Texas – Tid til mere” passer perfekt til robotplæneklippere. Når du har købt din Texas robotplæneklipper, skal du nemlig aldrig mere slå græs, eller samle afklippet græs op fra plænen. Robotplæneklipperen kræver kun lidt vedligeholdelse, så samlet set vil en investering i en plæneklipperrobot spare dig for en masse tid.

Hvad skal du se efter, når du vælger Texas robotplæneklipper

Når du skal vælge en Texas robotplæneklipper, er der flere elementer du skal være opmærksom på. De vigtigste parametre du skal holde øje med, er især:

  • Plænens areal: Robotplæneklipperens kapacitet skal som minimum svare til det areal, hvor du forventer at få græsset klippet.
    Hvis du vil undgå at robotten skal arbejde konstant, vil det altid være en god idé at vælge en robot med større kapacitet, end du skal bruge. På den måde bliver græsset slået hurtigere, og et par dage med regnvejr og dermed stilstand i græsslåningen, vil hurtigt kunne indhentes.
  • Drifttid og opladningstid: Jo længere din robotplæneklipper kan arbejde på en opladning, desto hurtigere bliver græsplænen klippet. Hvis opladningstiden tillige er kort, vil robotten hurtigt komme i arbejde igen efter en opladning.
  • Robottens kørehastighed har ligeledes indflydelse på, hvor hurtigt græsplænen bliver klippet.
  • Støjniveau: I en mindre have kan støjniveauet have indflydelse. En robotplæneklipper støjer ikke særlig meget, men du vil naturligvis kunne høre, når den arbejder.
    Støjen fra en robotplæneklipper ligger nogenlunde på linje med støjen fra en robotstøvsuger. Hvilket under alle omstændigheder er langt mindre end en benzindrevet motorplæneklipper.
  • Regnsensor: Hvis robotten har indbygget regnsensor, kører den automatisk tilbage til ladestationen, hvis det regner for meget. Robotten tager ikke skade af regn, men græsset bliver ikke klippet pænt, hvis det står ned i stænger.
  • Tyverisikring: Robotplæneklippere er ofte beskyttet med en PIN kode, som gør robotten ubrugelig, hvis den bliver stjålet. 

Du kan læse mere om funktionerne her!

Test af Texas robotplæneklippere

Texas har et forholdsvis lille program af robotplæneklippere til private haver. Her har vi valgt at fokusere på en enkelt model – nemlig Texas SRX900.

Texas SRX900

Texas SRX900 robotplæneklipper er designet til at klippe græsplæner på op til 900 m2. Det er rigeligt til langt de fleste parcelhushaver. SRX900 klarer ikke kun den flade græsplæne. Også den mere kuperede plæne kan den forcere. Robotten kan nemlig klare stigninger på helt op til 30 grader uden problemer.

Du kan sagtens anvende SRX900, selvom din plæne er mindre end 900 m2. Det har blot den fordel, at maskinen bliver hurtigere færdig. Derve3d bliver græsset aldrig for langt, selvom der skulle komme nogle regnvejrsdage, hvor robotten holder stille.

Robotten er udstyret med 3 knive, som sørger for en flot og tæt bioklipning af plænen. Knivene skærer græsset i små stykker som falder ned på jorden, hvor det langsomt afgiver næringsstoffer til plænen, og dermed fungerer som naturlig gødning. Det fine afklippede græs fra bioklip har samtidig den fordel, at du ikke længere behøver at rive plænen.

Klippetiden på en fuld opladning er op til 50 minutter. Når robotten registrerer, at det er tid til en genopladning, vender den automatisk retur til ladestationen. En opladning tager omkring 70 minutter, og så er robotplæneklipperen klar til at tage fat igen.

Græsset klippes pænest i tørvejr. Hvis det skulle blive regnvejr, mens klipningen er i gang, søger robotten ligeledes tilbage til ladestationen. Her bliver den holdende i 2 timer, før den bevæger sig ud igen. Hvis det stadig regner, bliver den holdende i ladestationen. Ventetiden bruges til at oplade batteriet, så robotplæneklipperen er fuldstændig klar, når vejret tillader, at klipningen fortsætter.

Texas SRX900 har flere indbyggede sikkerhedsanordninger, for at beskytte både dyr og mennesker. Hvis robotten bliver løftet, eller den bliver væltet om på siden, stopper den straks, så ingen skærer sig på knivene.

En anden sikkerhedsanordning er tyverisikring ved hjælp af PIN-kode. Koden sikrer at robotplæneklipperen ikke kan bruges i andre installationer end din egen. Skulle uheldet være ude, og din robot bliver stjålet, vil forsikringen i de fleste tilfælde dække tabet. Du bør dog undersøge, hvordan din forsikring dækker i tilfælde af tyveri.

Vedligeholdelse af Texas SRX900

Der er ikke meget vedligeholdelse af en robotplæneklipper. Det anbefales dog, at du med jævne mellemrum sørger for at gøre robotten ren, og at du sørger for at fjerne skidt, snavs og indtørret græs.

Stikket i ladestationen skal holdes fri for snavs, så du altid er sikker på den mest optimale opladning.

Når robotplæneklipperens knive er slidte, skal de skiftes. Hvis der er mange rødder, sten og lignende i plænen, vil knivene slides hurtigere.

Køb din Texas SRX900 robotplæneklipper i dag

Hvis du har forelsket dig i denne fantastiske robotplæneklipper fra Texas, så hop op og tjek prisen her på siden. Vi hjælper dig med at finde den billigste forhandler blandt de mange webshops, som vi samarbejder med.

Køb i dag, så du hurtigt kan nyde alle fordelene ved en robotplæneklipper. F.eks. kan du glæde dig over, at du altid har en flot og velholdt græsplæne, uden at du behøver røre en finger.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Måske disse mærker kunne være noget?