Bedste Robotstøvsugere til Gulvtæpper – 2023

Gulvtæpper kræver ekstra grundig støvsugning – og her er særligt sugeevnen vigtig. Specielt hvis du har et gulvtæppe med en lidt tykkere manke. Derfor kommer mange robotstøvsugere nemt til kort, når de skal støvsuge boliger med gulvtæpper. Vi har skannet markedet for de bedste robotstøvsugere til gulvtæpper – og anmelder de 7 mest effektive gulvtæppefræsere her.

Traditionelt har robotstøvsugere haft et meget anstrengt forhold til gulvtæpper – særligt de lidt tykkere af slagsen.

Men i takt med at de moderne robotstøvsugere har fået bedre sugeevne, mere intelligente kørselsmønstre og nye, grundigere teknikker at støvsuge de enkelte rum med, er de også blevet bedre venner med gulvtæpper.

I denne test ser vi nærmere på en række af de bedste robotstøvsugere til gulvtæpper, der er på markedet netop nu. Det er maskiner, som alle har en sugeevne på over 5000 Pa – på nær en enkelt. Og så kunne vi ret beset ikke finde sugeevnen på testdeltageren fra iRobot. Her har vi kun resultatet af støvsugningen at gå ud fra.

EgenskabNeatsvor X650 ProiRobot Roomba j7+Roborock S8 Pro UltraRoborock Q RevoDreametech L10s UltraXiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012Ecovacs Deebot X1 OMNI
Sugeevne (Pa)6000 PaIkke oplyst6000 Pa5500 Pa5300 Pa2500 Pa5000 Pa
NavigationssystemGyroskopKamerabaseretLiDAR+stereo-kameraerLiDAR + stereo-kameraerKamera + sensorerVisuel navigationLiDAR + kamera
Støvbeholder (L)0,6 L0,4 L
0,52 L0,35 L0,35 L0,6 l0,4 L
Vandtank (L)0,35 LIkke oplyst0,35 L0,08 L0,8 L0,2 l0,04 L
Opladningstid (min)360 min.180 min.360 min.360 min.240 min.240 min.360 min.
Driftstid (min)150 min.75 min.180 min.180 min.200 min.150 min.240 min.
App-styringJaJaJaJaJaJaJa
StemmestyringIndirekteIndirekteIndirekteIndirekteIndirekteIndirekteIndbygget
Støjniveau (dB(A))55 dB(A)61 dB(A)68 dB(A)63 dB(A)59 dB(A)Ikke oplyst68 dB(A)

Neatsvor X650 Pro – rene gulvtæpper uden fordyrende mellemled

Neatsvor X650 Pro er topmodellen fra branchens opkomling, som har gået sine egne veje. For Neatsvor sælges kun fra firmaets egen hjemmeside her i Danmark. Altså køber du støvsugerrobotten direkte fra importøren. Det betyder, at der ikke er nogen forhandler, som også skal tjene på at sælge dig din nye robotstøvsuger.

Og det kan mærkes på udsalgsprisen, som ligger pænt under konkurrenternes i forhold til, hvad du får for pengene.

Neatsvor X650 Pro er god til gulvtæpper

En af de små geniale detaljer ved Neatsvor X650 Pro er maskinens evne til at justere sugestyrken i forhold til, hvilken overflade den skal rengøre.

Det betyder, at støvsugeren skruer ned for sugeevnen på glatte gulvoverflader, mens den skruer op for suget, når den kører ind på et gulvtæppe. Det sparer strøm, så støvsugerrobotten kan køre længere på en opladning. For jo kraftigere sugeevne, jo større er strømforbruget.

Så har du primært gulvtæpper i din bolig, er driftstiden måske nok lidt kortere. Men rengøringen er i orden.

For allerede når robotstøvsugeren kortlægger lokalet, opdager den eventuelle gulvtæpper – og hvor de ligger, hvis du ikke har dem liggende væg-til-væg.

Det sikrer, at støvsugeren fra starten vælger den rigtige sugeevne til overfladen – og sørger for at skrue op og ned for sugeevnen, så snart den skifter fra den ene overflade til den anden.

Klarer også dyrehår på gulvtæpperne

Ud over at kunne suge i bund på selv de lidt tykkere tæpper, er Neatsvor X650 Pro også god til at snuppe dyrehår, krummer og andre efterladenskaber på tæpper. Også selvom de er blevet trådt lidt ned i gulvtæppet.

Den bedste rengøringsevne på tæpper fås naturligvis på de korthårede tæpper. Men selv med en luv på 1-1,5 cm suger den både i bund og snupper dyrehårene med.

Derfra begynder den dog at blive lidt mere udfordret. Men til den daglige rengøring kan den snildt stadig være med på selv de lidt mere langhårede gulvtæpper – og så kan du altid gå dem efter med en ”rigtig” støvsuger i weekenden.

Stor støvbeholder er et godt valg til gulvtæpper

Neatsvor X650 Pro har en stor støvbeholder med en kapacitet på hele 0,6 l. Det er perfekt, hvis du har mange gulvtæpper på dine gulve. For typisk er der som allerede nævnt lidt mere skidt i gulvtæpperne end på de glatte gulvoverflader.

Så her kommer støvbeholderens rummelige størrelse for alvor til sin ret.

Et fund til prisen

Så alt i alt er Neatsvor X650 Pro et fund til prisen – også til gulvtæpper. For netop fordi forhandlerledet er skåret væk, får du en god og effektiv robotstøvsuger til en rigtig fornuftig pris.

Så vil du have en ekstra god grund til at smile over dine rene gulvtæpper, bør du virkelig overveje at anskaffe dig denne robotstøvsuger fra Neatsvor.

FordeleUlemper
Lav pris i forhold til kvalitet og sugeevnePudsige småfejl i appen
Stor støvbeholder med plads nok til støvet fra dine gulvtæpperStøvtanken (og vandtanken) skal tømmes manuelt
Ekstrem støjsvag – også på tykkere gulvtæpper
App-styring med indirekte stemmestyring

Neatsvor X650 Pro priser

Neatsvor X650 Pro giver dig utrolig meget robotstøvsuger for pengene – selv på gulvtæpper. Specifikationerne overrasker også til prisen. F.eks. får du et 5200 mAh LG-batteri og en driftstid på mellem 2 og 3 timer pr. opladning.

Det gør det muligt at støvsuge de fleste hjem på en enkelt opladning. Også selv om der er gulvtæpper på hovedparten af din boligs gulve.

Neatsvor X650 Pro Test Robotstøvsuger
Den professionelle Neatsvor X650 Pro Robotstøvsuger, med en 6000 PA sugestyrke, er den perfekte robotstøvsuger til hjemmet. Med 5200 mAh LG batteri og en batteritid på 120-180 minutter, er denne støvsuger perfekt til rengøring af store og små områder. Den kan også styres fra en app, der understøtter Google Home. Robotstøvsugeren har også no-go-zoner, så den kan undgå områder, der ikk...
Neatsvor X650 Pro robotstøvsuger (Bedst i test)
4.5

iRobot Roomba j7+ – branchens grand old giver P.O.O.P. garanti!

iRobot var i sin tid de første på markedet med robotstøvsugere, der rent faktisk kunne bruges til noget i praksis. Og i mange år har de været first mover på markedet.

Den stjernestatus er de blevet gevaldigt udfordret på i løbet af de seneste år af mærker som Roborock og Dreamtech. De var bl.a. først med opladerstationer med indbygget støvtømning og vandtankopfyldning til de kombinerede støvsugere og gulvmopper, der synes at være standarden i dag.

Men branchens ”grand old man” kan endnu og har stadig et plus i bogen hos de fleste forbrugere. De har lidt det dér Mercedes-ry over sig, som godt nok betyder, at du skal op med lidt flere gryn for en Roomba robotstøvsuger. Men til gengæld ved du, at det du får, virker effektivt og er mere solidt konstrueret end konkurrenternes modeller. Og et design, som er både flot og praktisk.

Leveres med eller uden ladestation med opfyldning og støvtømning

iRobot Roomba j7+ er en af iRobots nyeste modeller – og den har lært de nye tricks i branchen med støvtømning og efterfyldning af vand i ladestationen. Det hedder Clean Base i iRobot-terminologi. Men støvsugeren kan også fås i en lidt billigere version uden disse bekvemmeligheder. Det sparer du små 2.000 kroner på.

Navigationen er kamerabaseret, hvilket måske lyder lidt antikveret, når den nærmeste konkurrent – Roborock – kører med superpræcis LiDAR laserbaseret navigation.

Men sådan er det ikke fat. For den kamerabaserede navigation er præcis og gør det muligt for robotten at tegne et komplet kort over hele din bolig. Og så er den lynhurtig til at spotte forhindringer – også dem, som ikke plejer at være der.

Kommer med P.O.O.P. garanti

Så har ungerne glemt at rydde Legoklodserne op, eller har kæledyret haft svært ved at holde sig, styrer robotstøvsugeren uden om. Ja, faktisk garanterer iRobot, at din j7+ aldrig kører gennem dine kæledyrs efterladenskaber med deres P.O.O.P. – Pet Owner Official Promise – garanti. Skulle det ske, giver de dig en ny robotstøvsuger kvit og frit.

Den slags bløde efterladenskaber havde Roborocks LiDAR navigation sandsynligvis ikke opdaget. Men legoklodserne var nok blevet spottet.

God til gulvtæpper trods ukendt sugeevne

En lidt besynderlig detalje ved alle de nyeste modeller af iRobot Roomba er, at det ikke umiddelbart er til at opdrive nogen oplysninger om robotstøvsugerens sugeevne.

Alligevel viser utallige uafhængige tests hos flere af de store, internationale testsites på nettet, at den klarer støvsugningen af selv de lidt tykkere gulvtæpper til perfektion.

Så som altid kan du regne med, at du får en rengøring, der lever op til iRobot Roombas mangeårige gode renomme. Også selvom de faktiske tal åbenbart skal være en hemmelighed.

Og skulle du være hjemme, når støvsugeren skal til at køre, kan du slå den særlige Quiet Mode til. Det sænker støjniveauet – selv på tæpper – til noget nær samme lydstyrke som en almindelig samtale. Men helt så tyst som en Neatsvor, bliver den ikke.

iRobot Roomba j7+ holder gulvtæpperne rene

Så du kan trygt anskaffe en iRobot Roomba j7+ til dine gulvtæppebeklædte gulve. Den skal nok klare dem, så længe du ikke har rya- eller andre ekstremt langhårede tæpper. Og så får du den velkendte, solide iRobot Roomba-kvalitet med oven i hatten.

FordeleUlemper
Velkendt kvalitet fra branchens grand old manUkendt sugeevne – men god nok til selv lidt tykkere gulvtæpper
Fås med såkaldt P.O.O.P. garantiForholdsvis høj pris – men ikke testens dyreste
Særlig Quiet Mode sænker støjniveauet til samtaleniveau
Det velkendte rene og lækre design fra iRobot
App-styring med indirekte stemmestyring

iRobot Roomba j7+ priser

Selvom iRobot Roomba er kendt for at ligge i den dyre ende, er prissætningen på denne iRobot Roomba j7+ faktisk overraskende beskeden – selv med den særlige Clean Base station i stedet for den traditionelle ladestation.

Støvsugeren klarer rengøringen af ikke-tæppebelagte til rent UG og kan tilmed vaske gulvet med den indbyggede moppefunktion.

Gulvtæpper rengøres også effektivt og tilfredsstillende op til en luvlængde på halvanden centimeter. Er tæppet mere langhåret, skal du regne med at skulle køre efter med jævne mellemrum med en traditionel støvsuger.

iRobot Roomba J7+ J755840 (grå) Test Robotstøvsuger
Denne iRobot Roomba J7+ J755840 robotstøvsuger tager sig af hjemmets rengøring med præcision. Betjen rengøringen let og effektivt via iRobot Home-appen eller via din stemme, og den kan rengøre i op til 75 minutter, inden den vender hjem til CleanBase for fjernelse af snavs. Få et rent og friskt hjem med denne robotstøvsuger fra iRobot....
iRobot robotstøvsuger - Roomba J7558+
4.5
iRobot Robotstøvsuger Roomba j7558+
4.5
iRobot® Roomba® j7+ robotstøvsuger
4
iRobot Roomba j7+ Robotstøvsuger
4.5
iRobot Roomba J7+robotstøvsuger (grå)
3.5
Irobot Roomba J7558+ Robotstøvsuger
4

Roborock S8 Pro Ultra – lige så imponerende, som den er dyr

Hvis der er nogen, som har gjort iRobot rangen stridig som branchens first mover, er det Roborock. For med en sugeevne på 6000 Pa, en driftstid på næsten 3 timer samt en støvbeholder på lidt over en halv liter og en basestation med støvtømning og vandtank får du en virkelig imponerede robotstøvsuger – til en lige så imponerende pris – til at støvsuge gulvtæpper.

Tilmed får du et superavanceret navigationssystem, som både benytter top of the art-LiDAR lasernavigation og hele to kameraer, der giver robotstøvsugeren et stereoview over det område, som den støvsuger. Samt en særlig form for kunstig intelligens, som vurderer, hvad det er for forhindringer, støvsugerrobotten står over for. Og hvilken gulvtype den arbejder på, og hvor snavset det er.

Det betyder i praksis, at støvsugeren har nemt ved at vurdere afstanden til alle forhindringer med mikrometerpræcision. Også dem, der ikke reflekterer laserstrålen.

Det giver et præcist 3D-kort over hele dit hjem. Og du kan både se og redigere i det ved hjælp af den tilhørende app.

AI-funktionen betyder også, at Roborock S8 Pro Ultra lettere kan justere sugestyrken på tæpper eller aktivere gulvmoppen (der som den eneste kommer med vibration til at løsne genstridigt skidt) på gulvflader uden tæpper.

Effektiv rengøring af gulvtæpper

Særligt gulvtæpper – og især de mere langhårede af slagsen – har altid været en udfordring for traditionelle robotstøvsugere.

Men netop på grund af den kraftige sugeevne med særlig HyperForce teknologi, AI-navigationen og en kraftig DuoRoller børste leverer Roborock S8 Pro Ultra en virkelig effektiv rengøring af selv gulvtæpper med en længere luv.

Børsten er dog ikke glad for rya- og andre langhårede tæpper, hvor ”hårene” kan sætte sig fast i Duo-rullen.

Og så er maskinen bestemt ikke lydløst. Særlig ikke, når den suger med maksimal styrke. Hvilket oftest er tilfældet netop på de mere langhårede tæpper.

Pålidelig, grundig og god til tæpper

Men kan du leve med støjniveauet, får du med Roborock S8 Pro Ultra en virkelig effektiv rengøring af alle gulvflader i dit hjem. Også på tæppebelagte arealer – uanset om du kun har tæpper på udvalgte steder, eller kører med væg-til-væg-tæpper.

Samtidig kan du glæde dig over, at støvsugeren oftest har strøm nok til at kunne støvsuge hele din bolig flere gange på en opladning. Samt at du slipper for at skulle tømme støvbeholderen selv – og fylde vand på.

Det klarer dockingstationen, som dog stadig skal tømmes og efterfyldes efter behov.

FordeleUlemper
Høj sugeevne og moppesystem med vibrationerMeget høj pris
God rengøringsevne på tæpper – også de lidt tykkere udgaverHøjt støjniveau på 68 dB(A)
Avanceret navigation med LiDAR og stereokameraer
Selvtømmende, rummelig støv- og vandtank
Overvågning og programmering med app og stemmestyring

Roborock S8 Pro Ultra priser

Men vi kommer ikke udenom, at Roborock S8 Pro Ultra er lige så dyr, som den er god til at holde tæpper og andre gulvtyper rene. Til gengæld får du en robotstøvsuger, som sætter standarden for, hvad fremtiden bringer inden for støvsugerrobotter. Og et mærke som er kendt for sin holdbarhed.

Så selvom den er dyr, kan du se frem til at få gjort effektivt rent i mange år frem – uden at din robotstøvsuger kommer til at virke gammeldags og ”støvet”.

Roborock S8 Pro Ultra RR0440 Test Robotstøvsuger
Roborock S8 Pro Ultra robotstøvsugeren RR0440 er den ultimative løsning til effektiv husrengøring. Den kommer med de nyeste teknologier, der inkluderer VibraRise, PreciSense og Hyper Force, hvilket giver dig 180 minutters støvsugning og mopping. Tjenesten er automatiseret og omfatter en dock- og rengøringsstation, så du altid er sikker på det bedste resultat. Med Roborock S8 Pro Ultra robot...
Støvsuger robot
Roborock Robotstøvsuger S8 Pro Ultra - white
4.5
Robotstøvsuger Roborock S8 Pro Ultra
4
Roborock S8 Pro Ultra inkl. tømningsstation (hvid)
Roborock S8 Pro Ultra robotstøvsuger RR0440
3.5
Roborock S8 Pro Ultra hvid robotstøvsuger
4.5
Roborock S8 Pro Ultra Støvsuger Robotstyret 0.35liter Hvid
Roborock S8 Pro Ultra robot vacuum cleaner, white
Robotstøvsuger Roborock S8 Pro Ultra
3

Roborock Q Revo – lillebror kan også holde gulvtæppet ordentligt rent

Er du skræmt af prisen på Roborock S8 Pro Ultra, er lillebror Roborock Q Revo også et godt bud på en Roborock robotstøvsuger, som er god til at holde gulvtæpperne rene.

For selvom du får en lidt lavere sugeevne (5500 Pa) og en noget mindre støvbeholder, får du stadig det samme avancerede navigationssystem med LiDAR laser og stereokameraer. Samt den samme drifts- og opladningstid på henholdsvis 3 og 6 timer. Og en dockingstation med både støvopsamler og vandtank.

Det er slet ikke så tosset, når du sammenligner med, at prisen er et par tusinde kroner lavere for lillebroren. Og med i den lavere pris får du også stadigvæk det særlige Reactive Tech Obstacle Avoidance system. Det styrer støvsugerrobotten sikkert forbi både det glemte legetøj og den hund, som har lagt sig til at sove midt på gulvet.

Praktisk talt samme gode rengøringsevne på tæpper

Med en sugeevne som kun er beskedne 500 Pa lavere end Roborock S8 Pro Ultra – og den meget billigere Neatsvor X650 Pro i øvrigt – får du stort set samme grundige støvsugning af selv de tykkere tæpper.

Ligesom med Roborock S8 Pro Ultra skal du ikke jage Roborock Q Revo ind over et rya- eller andet langhåret tæppe. Men det skal du sådan set ikke med nogen som helst former for robotstøvsugere. Og selv den gode, gammeldags støvsuger har sine udfordringer med den slags tæpper.

Et lige så godt valg til rengøring af gulvtæpper som storebror

Så alt i alt får du med Roborock Q Revo en stort set lige så effektiv støvsugning af gulvtæpper som den noget dyrere storebror.

Samtidig får du et design, som nogen finder meget flottere, mere enkelt og minimalistisk end S8 Pro Ultra. Så er du til Apples enkelthed og rene linjer, får du en robotstøvsuger og tilhørende dockingstation i et design, som du vil knuselske. Finishen er måske ikke helt så gennemført som på et Apple produkt – men træerne vokser jo ikke ind i himlen. Selv om det er tæt på med Roborock Q Revo.

Den prisfornuftige Roborock-model

Så vil du have rene gulvtæpper og en avanceret og fremtidssikker robotstøvsuger, som ikke ligger i det allerøverste prislag, skal du gå efter Roborock Q Revo.

Samtidig kan du glæde dig over, at den ikke larmer lige så meget som sin storebror. For selvom der kun er en forskel på sølle 5 dB(A), skal du huske på, at dB(A)-skalaen er logaritmisk. Altså opleves lydstyrken som fordoblet for hver gang dB(A)-værdien stiger med 3 dB(A).

Det vil du takke dig selv for – særligt, hvis Roborock’eren skal køre om natten. Eller når du snupper en morfar på sofaen.

FordeleUlemper
Høj sugeevne på 5500 PaPænt støjniveau – men mærkbart lavere end storebror
Rengør gulvtæpper stort set lige så godt som den dyrere Roborock S8 Pro UltraForholdsvis lille støv- og vandtank ombord
Avanceret navigation med LIDAR og stereokameraer
Selvtømmende støv- og vandtank i dockingstation
Overvågning og programmering med app og stemmestyring

Roborock Q Revo priser

Roborock Q Revo er det prisfornuftige valg til dig, der gerne vil have støvsuget tæpperne ordentligt, samtidig med at du får en fremtidssikker robotstøvsuger, som du kan have glæde af i mange år.

For selvom Roborock Q Revo er næsten et par tusinde kroner billigere, er rengøringsevne og funktionalitet stort set den samme. Og så betyder den mindre støvbeholder ikke noget i praksis, når den bliver tømt, hver gang støvsugeren kører i dockingstationen for at blive ladet op.

Kun Neatsvor X650 Pro giver en bedre sugeevne for en lavere pris. Men så skal du undvære dockingstationen med støv- og vandbeholder.

Roborock Q Revo RR2014 (hvid) Test Robotstøvsuger
Den nytænkende Roborock Q Revo robotstøvsuger RR2014 har 180 minutters driftstid og kan styres via en app. Den har også PreciSense LiDAR-navigation som muliggør lydløs navigation i alle rum, en roterende moppe som kan løftes op for bedre rengøring og en multifunktionel dockingstation som giver dig en bekvem og effektiv rengøring. Den hvide Roborock Q Revo robotstøvsuger RR2014 har altså ...
Roborock Q Revo, White, Round, 0.35 L, 0.8 L, Around/along obstacles, Charging
Roborock Q Revo robotstøvsuger 0,35 L Hvid
Roborock Q Revo robotstøvsuger (hvid)
Roborock Q Revo robotstøvsuger RR2014 (hvid)
3
VACUUM CLEANER ROBOT Q REVO/WHITE QR02-00 ROBOROCK

Dreametech L10s Ultra

Med en sugeevne på 5300 Pa er Dreametech L10s Ultra – muligvis, for som du måske husker, har jeg ikke kunnet finde tal for sugeevnen på testens iRobot Roomba-model – den robotstøvsuger, som har den næstlaveste sugeevne i testen.

Det mærkes dog ikke i praksis. Sandsynligvis fordi Dreametech L10s Ultra anvender kunstig intelligens til at vurdere rengøringsbehovet på de enkelte gulvflader. Derfor justerer den automatisk både sugeevnen og kørselsmønsteret, så det passer til den overflade, der skal støvsuges.

God til støvsugning på de fleste typer gulvtæpper

Så allerede inden støvsugeren kører ind på gulvtæppet, har den justeret alle indstillingsmulighederne, så den støvsuger gulvtæppet mest effektivt.

Den kunstige intelligens kan også finde ud af at justere støvsugningen, alt efter hvilken slags gulvtæppe, der skal støvsuges. Så har du et gulvtæppe med lidt længere luv, finder maskinen selv ud af at justere støvsugningen af det.

Ligesom de andre robotstøvsugere jeg har testet på gulvtæpper, skal du dog ikke jage Dreametech L10s Ultra ind på et gulvtæppe af den mere langhårede slags. Så ender den nemt med at få kørt de lange ”hår” op i børstevalserne.

Men et gulvtæppe med en luv på et par centimeter kan Dreametech-robotten snildt rengøre tilfredsstillende.

Justér støvsugningen fra DreamHome-appen

Skulle du ikke være helt tilfreds, kan du justere indstillingerne manuelt fra den medfølgende DreamHome-app. Her kan du både se et kort over din bolig, sådan som Dreametech L10s Ultra oplever det, og hvilke gulvflader den har registreret i de forskellige rum.

På den måde kan du gå ind at kontrollere, at den har registreret den rigtige belægning på gulvet – og kan f.eks. skrue op for sugeevnen, hvis du ikke synes, den har støvsuget gulvtæpperne godt nok.

Du kan også følge med live i støvsugningen via det indbyggede kamera. Så ved du altid præcist, hvor støvsugeren befinder sig – også selvom du ikke er hjemme. Og kan jage hunden væk, hvis den har smidt sig dér, hvor støvsugeren skal til ved hjælp af den indbyggede højtaler i robotstøvsugeren.

God til støv og dyrehår – mindre god til krummer og morgenmadsprodukter

Nu vi er ved kæledyr, så er Dreametech L10s Ultra rigtig god til at fjerne dyrehår fra tæpperne. Også de lidt større hårtotter, som nok især hunde har det med at efterlade sig.

Det samme gælder det almindelige hverdagsstøv og nullermænd af alle mulige andre arter.

Men spilder ungerne nogle cornflakes på gulvtæppet. Eller ryger der lidt krummer fra morgenbrødet ”over bords”, kniber det straks lidt mere med at få dem støvsuget op. Så er det et hyppigt problem hjemme hos dig, er det nok en god idé at anskaffe en lille håndstøvsuger til den slags ”uheld”.

Næstlængst køretid på en opladning og næstlaveste støjniveau

Dreametech L10s Ultra har testens næstlængste køretid på en opladning. Hele 210 minutter kan støvsugerrobotten holde sig på gulvet, før den sætter kursen mod ladestationen. Kun Ecovacs Deebot X1 OMNI kan køre en halv time længere.

Imponerende. For det tager kun 240 minutter – 4 timer – for støvsugere at lade op igen.

I praksis er køretiden dog lidt kortere, hvis du har mange gulvtæpper i din bolig. For både sugeevnen og kørselsmønsteret suger lidt mere strøm.

Samtidig kan du glæde dig over, at støvsugeren ikke larmer mere end en almindelig, stille samtale. Støjniveauet er dog kun så lavt, så længe Dreametech L10s Ultra kører i såkaldt Quiet Mode. Så snart den slår over i en grundere støvsugning – f.eks. på et gulvtæppe – støjer den betydeligt mere.

FordeleUlemper
Kunstig intelligens giver bedre navigationDårlig til at fjerne større emner, som f.eks. spildte cornflakes eller havregryn
Kunstig intelligens sikrer rigtigt valg af rengøringsmetode (alt efter om maskinen kører på gulvtæpper, fliser eller trægulve)Bliver hurtigt støjende, når støvsugeren skifter fra Quiet Mode til en af de andre driftsformer
God rengøring af gulvtæpper – dog ikke i Quiet Mode.
Et godt valg til hverdagens rengøring
Mulighed for at indstille rengøringen mere præcist fra DreamHome-appen

Dreametech L10s Ultra priser

Prismæssigt ligger Dreametech L10s Ultra i premium-niveauet. Til gengæld kan du så glæde dig over at have fået en støvsugerrobot med kunstig intelligens til både navigation og valg af rengøringsmetode. Samt med et indbygget rengøringsprogram i dockingstationen, som sørger for at Dreametech L10s Ultra altid præsterer optimalt – både på tæpper og alle andre gulvtyper.

Dreame L10s Ultra med støvsugerstation, 3.35 L poser, Hvid+Sølv Test Robotstøvsuger
Dreame Bot L10s Ultra Støvsuger Robotstyret 0.35liter
Dreame L10s Ultra
Dreame Robotstøvsuger L10s Ultra
4.5
Robotstøvsuger Dreame L10s Ultra
4
Robotstøvsuger Dreame L10s Ultra
Dreame L10s Ultra robotstøvsuger med støvsugerstation, 3.35 L poser, Hvid+Sølv
4.5
Dreame L10s Ultra Robot Vacuum Cleaner med en självrengöringsbas (dammande tömning, automatisk rengöring) AI -detekteringshinder
Dreame L10s Ultra robotstøvsuger med støvsugerstation, 3.35 L poser, Hvid+Sølv
4.5
Dreame L10s Ultra, Støvpose, Hvid, Rund, 3 hjul, 3,35 L, 59 dB
4.5
Robotstøvsuger Dreame L10s Ultra
3
Dreame L10s Ultra robotstøvsuger DI2015
3.5

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012 – et knaldtilbud, som også klarer tæpperne

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012 er et rigtigt knaldtilbud af en robotstøvsuger. Med en pris på omkring 1.500 kroner og både gulvvaskefunktion, appstyring, visuelt navigationssystem og en højde på lige omkring 9 cm får du rigtig meget støvsugerrobot for pengene.

Klarer tæpperne i hverdagsrengøringen

Hvad der er endnu mere overraskende, er, at støvsugeren kun har en sugeevne på 2.500 Pa. Altså under halvdelen af sugeevnen fra de deltagende modeller fra Neatsvor og RoboRock i denne sammenligningstest.

Det burde jo ikke række til, at den kan holde dine tæpper rene og pæne.

Men det kan den – men kun hvis den får lov at køre stort set dagligt, så du får taget snavset, før det hober sig op. Og ikke forventer, at Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012 vasker de mere genstridige pletter af de gulve, som ikke er belagt med tæpper.

Endelig må dine tæpper ikke have for meget luv. Men sådan et helt almindeligt tæppe af den slags, du måske har liggende i boligens gangarealer, på ungernes værelser eller i stuen, klarer den som sagt ganske glimrende – og da specielt i forhold til både sugeevne og pris.

Men …

Træerne vokser ikke ind i himlen. De mere langhårede tæpper skal du ikke forvente, maskinen kan holde ordentligt rent. Og det er også anbefalelsesværdigt, at du lige svinger den gode, gammeldags, manuelle støvsuger hen forbi tæppearealerne en gang hver eller hver anden uge for lige at komme helt i bund.

Men til den daglige støvsugning af tæpperne, hvor du lige får taget ”toppen af skidtet”, fungerer maskinen ganske glimrende.

En lille, stille støvsugerrobot

Og netop til den daglige brug kan du glæde dig over et støjniveau fra maskinen, der svarer til lydniveauet fra en almindelig samtale. Altså kan den glimrende tøffe rundt i boligens værelser, selvom I er hjemme.

En anden positiv detalje ved den økonomiske robot er dens lave højde på 9 cm. Det gør det muligt at få støvsuget under selv de lavere møbler og sofaer, som tit er nogle forfærdelige skidtsamlere i boligindretningen.

Endelig kan du også glæde dig over, at den lille støvsuger nemt smutter over dørtærskler på helt op til 2 cm. Og at det visuelle navigationssystem er rigeligt præcist til, at du får udnyttet støvsugerrobottens driftstid på 150 minutter rimelig effektivt uden for mange omkørsler og svinkeærinder.

FordeleUlemper
Visuel navigation og redigerbar kortfunktion gør det nemt at udnytte driftstiden optimaltForholdsvis lav sugeevne, der dog rækker fint til korthårede tæpper
Lille højde gør det nemt at støvsuge under lave møblerMoppefunktionen kan ikke fjerne indtørrede pletter på ikke tæppebelagte gulve
Lavt støjniveau
Kan forcere dørtærskler på op til 2 centimeters højde

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 25012 priser

Er dit budget til indkøb af robotstøvsuger ikke enormt, og har du kun forholdsvis korthårede tæpper i husstanden, får du en fornuftig daglig rengøring af gulvtæpper med denne prisbasker fra Xiaomi.

Europæiske butikker

Xiaomi PN101012 - Weiß - Rund - Acrylnitril-Butadien-Styrol (ABS) - Metall - 0,6 l - Walzenbürste & Seitenbürste - Android - iOS (XM200021) - Sonderposten
Xiaomi PN101012
Xiaomi
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Robottipölynimuri - Valkoinen
* Priser ex levering.

Ecovacs Deebot X1 OMNI – danskdesignet tæppesuger, der er til at tale til

Ved første øjekast kunne Ecovacs Deebot X1 OMNI se ud som en flottere designet udgave af RoboRocks robotstøvsugere – men det er det ikke.

Den er helt sin egen, og det skyldes nok i høj grad netop designet. For designet er faktisk pæredansk fra Jacob Jensen, der i sin tid også stod bag B&O’s ikoniske designstil fra 1980’erne.

En anden spændende detalje ved Ecovacs Deebot X1 OMNI er, at du kan tale direkte til den. For den har i modsætning til de andre robotstøvsuger i testen indbygget stemmegenkendelsessystem. Så her er ikke behov for Google Assistent, Siri eller Amazon Alexa. Du snakker bare direkte til støvsugeren.

Men ligesom testens øvrige modeller, kan du selvfølgelig også programmere og overvåge Ecovacs Deebot X1 OMNI fra din smartphone med den tilhørende app.

Rigeligt med sugekraft til selv de lidt tykkere gulvtæpper

Med en sugeevne på 5.000 Pa ligger Ecovacs Deebot X1 OMNI lidt under resten af testdeltagerne – med undtagelse af modellen fra Xiaomi.

Det er dog rigelig med sugeevne til at kunne klare de gulvtæpper, som har lidt højere luv end gennemsnittet. Tilmed uden at der er behov for at ”følge op” med den traditionelle støvsuger en gang imellem.

Men ligesom de andre testdeltagere skal du ikke jage maskinen ind på de langhårede tæpper. De bliver ikke særlig grundigt støvsuget, og de lange hår sætter sig nemt fast i støvsugerrobottens mekaniske dele på undersiden.

Bliver bare ved og ved

Det er dog ikke kun designet, som får Ecovacs Deebot X1 OMNI til at skille sig ud fra konkurrenterne. Det er nemlig den af støvsugerrobotterne, som kan køre længst tid mellem en opladning.

Hele 4 timer kan den holde sig kørende – hvilket er rigeligt til, at den kan støvsuge de fleste boliger flere gange på en enkelt opladning. Til gengæld skal den så bruge 6 timer på en fuld opladning, når først batteriet er kørt fladt.

Godt resultat trods lidt lavere værdier end topmodellerne

Så på trods af lidt lavere værdier for sugeevne, støvbeholder og så videre får du alt i alt en god og effektiv støvsugning af både de traditionelle og de lidt ”blødere” gulvtæpper med en smule længere luv.

FordeleUlemper
Mere end 4 timers driftstid på en opladningLidt dårligere værdier end konkurrenterne – i praksis mærker du det ikke
Indbygget stemmestyring med YIKO Voice AssistantHøjt lydniveau (68 dB(A))
God støvsugning af almindelige og tæpper med lidt længere luv

Ecovacs Deebot X1 OMNI priser

Prismæssigt ligger Ecovacs Deebot X1 OMNI lige et nyk under RoboRock og iRobot Roomba modellerne i testen. Men pænt over både NeatSvor og sparegrisen fra Xiaomi.

Så drømmer du om at få en robotstøvsuger med dockingstation, der tømmer støvbeholderen og påfylder vand efter hver kørsel, er denne kombattant det billigste bud i denne sammenligningstest. Og du får tilmed dansk Jakob Jensen-design med i prisen. Og et nyt familiemedlem i husholdningen, du kan tale til.

Ecovacs DEEBOT X1 OMNI Test Robotstøvsuger
ECOVACS DEEBOT X1 OMNI - støvsuger - robotstyret - 1 batteri, inkluderet oplader
4.5
Ecovacs Robotstøvsuger DEEBOT X1 OMNI
4.5
Støvsuger robot
Robotstøvsuger Ecovacs DEEBOT X1 Omni, sort/sølv
4.5
ECOVACS DEEBOT X1 OMNI Støvsuger Robotstyret 0.4liter

Gulvtæpper er stadig en udfordring for robotstøvsugerne – men der er lyspunkter

Selvom de er blevet bedre til at støvsuge gulvtæpper, er det stadig den mest udfordrende gulvbelægning for robotstøvsugerne.

Særligt de billigste modeller er det fortsat nødvendigt at supplere med regelmæssig støvsugning med den traditionelle støvsuger. Undtagelsen er Neatsvor-modellen i testen, der giver både maksimal sugeevne og holder såvel almindelige og lidt tykkere gulvtæpper overraskende rene i forhold til prisen.

Robotstøvsugere til gulvtæpper – Bedste køb og Bedst i test

Så kan du undvære en dockingstation med støvtømning og vandtank, er det absolut det bedste bud på en effektiv robotstøvsuger til gulvtæpper.

Derfor får Neatsvor X650 Pro Bedste køb-prisen i denne test.

Og vil du have den store dockingstation, er Ecovacs Deebot X1 OMNI det bedste bud – med dansk design som ekstra bonus.

Men Bedst i test er så afgjort Roborock S8 Pro Ultra. Til gengæld er den lige så dejlig, som den er dyr. Ja, faktisk kan du købe lige omkring 3 Neatsvor X650 Pro for samme pris – og jeg ved ikke hvor mange traditionelle støvsugere.

Smid ikke din gamle støvsuger ud – endnu

Og når vi nu taler om den gode, gamle slæbesuger, så bør du nok lade være med at smide den ud. For den kan du stadig få brug for, selvom du har en støvsugerrobot.

For får du f.eks. væltet en potteplante med jord på gulvet, eller hælder ungerne morgenmadsprodukter på gulvet, er den så meget nemmere lige at fjerne efterladenskaberne med end at sætte støvsugerrobotten i gang.

Og ja, vælger du en af de modeller, hvor jeg har nævnt, at der er behov for det, er det stadig nødvendigt at løbe tæpperne over med den gamle støvsuger med jævne mellemrum. Bare for at komme helt i bund med skidtet.

Vil du vide mere omkring?